KURENTOVANJE 2024
KARNEVALSKA DVORANA

Tudi letos bo v pustnem času na Ptuju potekalo največje festivalsko dogajanje v Sloveniji. Campus Sava Ptuj je uradna karnevalska dvorana, kjer bomo lahko uživali v kar 7-ih izjemnih večerih. Vabljeni na Kurentovanje. Vabljeni v Karnevalsko dvorano.

PROGRAM KARNEVALSKE DVORANE

VSTOPNICE
in ostale informacije

Vstopnice za vse dogodke so na voljo na Entrio.si in prodajnih mestih OMV in Trafike 3DVA.

VIP VSTOPNICA – za vse dogodke je mogoč tudi nakup VIP vstopnic z mizo, ki vključuje edinstven pogled na dogajanje in glasbeni oder in ločene sanitarije.

KURENTOVANJE 2024

Kurentovanje se tradicionalno pričenja s Kurentovim skokom, osrednji program 2023 pa poteka od 11. do 21. 2. 2023. Lonely Planet je Kurentovanje umestil med deseterico najbolj zanimivih karnevalov na svetu in tako v dobro družbo velikih karnevalskih mest, kot so Benetke, Rio de Janeiro in New Orleans. Je odlična priložnost ne le za ogled kurentovih obhodov, ki jih je UNESCO uvrstil na seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva, ampak tudi za ogled številnih etnografskih in karnevalskih povork, spoznavanje drugih tradicionalnih ali sodobnih pustnih likov, zabavo v maskah in še kaj. V času Kurentovanja se namreč v okviru Artfesta, Etnofesta in Karnevalfesta zvrstijo številne povorke, pustni korzo, prikazi etnografskih likov, koncerti, plesi v maskah, razstave in še veliko drugega.