Splošni pogoji poslovanja

 

Kratko ime: Arena Events d.o.o.

Dolgo ime: ARENA EVENTS, organizacija dogodkov, d.o.o.

Naslov: Pacinje 12, 2252 Dornava

e-naslov: info@campus.si

tel.: /

matična številka: 8536929000

davčna številka: SI66462762

zavezanec za DDV: DA

 

Splošno

Z uporabo tega spletnega mesta in naročilom izdelkov v naši spletni trgovini, se šteje, da je posameznik s temi splošnimi pogoji seznanjen in se z njimi strinja. Splošni pogoji veljajo za vse uporabnike spletnega mesta www.campus.si in kupce artiklov. Podjetje posameznikov ni obvezano obveščati o morebitnih spremembah le-teh, zato vam svetujemo, da si splošne pogoje pred posameznim nakupom izdelkov skrbno preberete.

Splošni pogoji poslovanja temeljijo na Obligacijskem zakoniku (OZ) – za pravne osebe in fizične osebe, v kolikor ZVPot določenih vprašanj ne ureja in na Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot), ki velja izključno za fizične osebe. Del splošnih pogojev poslovanja je tudi politika zasebnosti, ki je objavljena ločeno na spletni strani www.campus.si

Podjetje kupcu, skladno z veljavno zakonodajo, zagotavlja vse relevantne informacije v zvezi z uporabo spletnega mesta in nakupom artiklov, in sicer:

 • splošne informacije o podjetju
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitve
 • dostopnost produktov
 • način plačila
 • vsi morebitni stroški, ki jih je kupec dolžan plačati poleg osnovnega artikla
 • ceno produktov brez in z DDV ter stopnjo DDV
 • pravice in obveznosti kupcev v zvezi z menjavo in vračilom izdelkov, ki jih kupcu zagotavlja ZVPot in OZ

Uporabniški Račun

Spletno mesto kupcu omogoča registracijo uporabniškega računa, kar mu olajša nakup izdelkov. Kupec lahko nakup opravi tudi brez registracije uporabniškega računa. Registracija uporabniškega računa je možna z uporabniškim imenom, ki je elektronski naslov kupca in geslom, ki ga kupec določi sam. Podjetje Arena Events d.o.o. kupcem garantira skrbno hrambo in obdelavo ter uporabo osebnih podatkov, ki jih ob registraciji podjetju zaupa kupec, in sicer skladno s pravili politike zasebnosti.

Naročilo

Ob oddaji naročila v spletni trgovini in prejemu potrdila o oddanem naročilu, kupec s podjetjem Arena Events d.o.o. sklene kupoprodajno pogodbo. S tem trenutkom cena in ostali pogoji štejejo za dokončno in se ne morejo več spreminjati, ter veljajo tako za kupca kot tudi podjetje. Kupoprodajna pogodba je shranjena v elektronski obliki na strežniku prodajalca.

Račun za opravljen nakup kupec prejme v elektronski obliki.

Možni načini plačila in cene

Arena Events d.o.o. kupcu omogoča, da svoj nakup opravi na naslednje načine:

 • plačilo s kreditno kartico Visa kredit / Mastercard / Maestro

Vse cene so v EUR in že vsebujejo DDV v višini 9,5 %.

Promocijske Kode

Vsako naročilo ob zaključku blagajne vsebuje okence »koda za popust«, kamor lahko kupec, v kolikor s kodo razpolaga, vpiše kodo in klikne na gumb »potrdi«. Ob tem se vrednost kode za popust avtomatično odšteje od skupne cene artiklov v košarici.

Hkrati lahko kupec uveljavlja samo eno kodo za popust.

Odstop od pogodbe

V zvezi z odstopom od pogodbe veljajo določbe ZVPot za fizične osebe (potrošnike), subsidiarno pa tudi OZ za vprašanja, ki jih ZVPot ne ureja. Pravila, navedena v nadaljevanju, ne veljajo za pravne osebe (t.j. pravne ali fizične osebe, ki opravljajo pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost). Za slednje se izključno uporablja OZ.

Potrošnik je po 1. členu ZVPot fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Kupoprodajna pogodba, ki jo na tem spletnem mestu sklene potrošnik, z namenom nakupa artiklov spletne trgovine Campus.su, je pogodba sklenjena na daljavo (43. člen ZVPot). Potrošnik ima na podlagi 43.č člena ZVPot pravico, da v roku 14 dni od plačila artikla odstopi od pogodbe, o čemer mora v navedenem roku pisno obvestiti podjetje na elektronski naslov info@campus.si. Rok 14 dni začne teči naslednji dan po aktivaciji naročila potrošniku. Pri tem slednjemu ni potrebno navesti razloga za svojo odločitev. Postopek vračila je opredeljen pod razdelkom vračila.

V kolikor potrošnik podjetju znotraj roka 14 dni od plačila naročila odstopi od nakupa, brez predhodnega pisnega obvestila o odstopu od pogodbe, navedeno šteje kot sporočilo o odstopu od pogodbe.

Komunikacija

Arena Events d.o.o.s svojimi kupci stopi v stik preko komunikacijskih sredstev na daljavo zgolj v kolikor kupec temu izrecno ne nasprotuje in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna sporočila preko elektronske pošte in / ali SMS sporočila vsebujejo naslednje sestavine:

 • jasno oznako, da gre za oglasno sporočilo
 • jasno navedbo pošiljatelja
 • morebitne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene na način, da bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih in
 • jasna predstavitev načina odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

V primeru odjave kupca od prejemanja oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Avtorske pravice

Spletna trgovina Campus.si in vsi podatki na njej, fotografije, besedilo, morebitni grafični in video elementi in logotip podjetja so last podjetja Arena Events d.o.o. ter njegovih partnerjev in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah ter je ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Arena Events d.o.o.

Pritožbe, pripombe in spori

Kakršnekoli pripombe in kritike ter predloge za spremembo vsebin spletne trgovine in spletne strani, lahko posamezniki pošljejo na elektronski naslov info@campus.si. V primeru pritožbe, lahko slednjo zainteresirani prav tako posreduje na navedeni elektronski naslov, pri čemer se podjetje Arena Events d.o.o. zavezuje, da bo vzpostavil učinkovit sistem reševanja pritožb in bo v okviru navedenega določil osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže preko elektronske pošte ali preko telefona. Pritožbeni postopek je zaupne narave.

V primeru prejema morebitne pritožbe bo Arena Events d.o.o. najpozneje v 5 delovnih dneh po prejemu le-te potrdil prejem pritožbe in pritožniku sporočil kontakt osebe, ki bo določena za reševanje pritožbe in na katero se lahko obrne.

Skladno z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) in skladno z načelom prostovoljnosti postopka ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil po navedenem zakonu. Arena Events d.o.o. kot ponudnik storitev omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije.

Splošni pogoji poslovanja so bili nazadnje spremenjeni v januarju 2023.