V soboto, 7. maja se bo na Ptuju odvil boksarski dogodek VBO Star fight. Osrednji dvoboj bo potekal med Youtube zvezdo Perom Martićem in serijskim zmagovalcem resničnostnih šovov Frankom Bajcem. Borca bosta boksarske rokavice nadela prvič na uradnem dvoboju, zato bo spektakel še toliko bolj zanimiv in nepredvidljiv.

Boksarski dogodek, ki bo izpeljan po vzoru šovov iz tujine, bo potekal v večnamenski dvorani Campus SAVA na Ptuju, v kateri ima svojo telovadnico tudi nekdanji svetovni prvak in najboljši slovenski boksar Dejan Zavec. Poleg dvoboja zvezd se bo odvilo še veliko drugih borb, kjer bodo rokavice prekrižali profesionalni in uveljavljeni boksarji iz Slovenije in tujine: Andrej Baković, Nejc Petrič, Aljaž Venko, Arber Elshani, Jasmin Džananović, Pavel Albrecht, Edin Sejdinović, Krsto Zuvić, Haris Beširević in Aleksander Jovanović.

Franko Bajc: »Imel sem 3 mesece intenzivnih priprav, pripravljam se skupaj s svojim trenerjem Denisom Chorchypom. Komaj čakam na dogodek, da se s Perotom srečava v ringu in pokaževa kaj sva se v tem času naučila o boksu. Tovrstnem dogodek se bo v Sloveniji zgodil prvič in z nestrpnostjo pričakujem 7. maj.«

Pero Martić je ves čas še nekoliko bolj neposreden: »Franko ti si »mašina«, ampak v ringu bo po tretji rundi vsega konec, tako da se ne ustrašit. Na dogodek se čaka že 2 leti, glede na to, da nihče od naju ni profesionalni boksar, bo to zares noro doživetje in verjamem, da vsi komaj čakamo, da se zgodi.«

Spletni prenos

Tisti, ki do vstopnice za ogled boksarskega spektakla v živo ne bodo uspeli priti, si bodo lahko celotno dogajanje ogledali v spletnem prenosu, tudi s komentatorji in vsem dogajanjem, ki spada v boksarski dogodek. Spletni prenos, ki bo gostoval na kanali Pera Martića, ki ima največ Youtube naročnikov v Sloveniji, omogoča VBO Digitalno zobozdravstvo. Med strokovnimi komentatorji prenosa bo še ena od slovenskih boksarskih legend – Sašo Pučko, nekdanji predsednik Boksarske zveze Slovenije, tekmovalec in trener.

»Na Ptuju se po dolgem premoru obeta zares veliki športni dogodek. Praktično so razprodana že skoraj vsa sedišča, brezplačni spletni prenos, ki ga gostimo na kanalu z največ naročniki v Sloveniji pa bo praktično vsakemu omogočal, da si dogajanje pogleda iz domačega naslanjača. Zagotovo pa je recept za vrhunski športni dogodek že to, da se bo odvil ob telovadnici najboljšega slovenskega boksarja vseh časov,« dodaja Miroslav Sarkičević, direktor podjetja Arena Events, ki je prevzelo organizacijo dogodka.

Kot se za tovrstne dogodke spodobi, na njem ne bo manjkalo številnih slavnih in znanih Slovencev. Dogodek se začne ob 17. uri.

V dvorani je še vedno na voljo nekaj sedišč, da si boksarski šov po vzoru iz tujine ogledate tudi v živo. Vstopnice so na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih in preko spletne strani Eventim.si.