KURENTOVANJE 2023
KARNEVALSKA DVORANA

Tudi letos bo v pustnem času na Ptuju potekalo največje festivalsko dogajanje v Sloveniji. Campus Sava Ptuj je uradna karnevalska dvorana, kjer bomo lahko uživali v kar 10-ih izjemnih večerih. Vabljeni na Kurentovanje. Vabljeni v Karnevalsko dvorano.

PROGRAM KARNEVALSKE DVORANE

VSTOPNICE
in ostale informacije

Vstopnice za vse dogodke so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol, Omv, Pošta Slovenije, Big bang…) in preko spleta na Eventim.si.

SPLETNI NAKUP

KARNEVALSKA PREPUSTNICA – omogočen vstop na vse dogodke.

NAKUP FESTIVALSKE PREPUSTNICE

VIP VSTOPNICA – za vse dogodke je mogoč tudi nakup VIP vstopnic z mizo, ki vključuje edinstven pogled na dogajanje in glasbeni oder in ločene sanitarije. Za rezervacijo in podrobnosti nam pišite na karnevalska@campus.si

SPLETNI NAKUP VIP VSTOPNIC

KURENTOVANJE 2023

Kurentovanje se tradicionalno pričenja s Kurentovim skokom, osrednji program 2023 pa poteka od 11. do 21. 2. 2023. Lonely Planet je Kurentovanje umestil med deseterico najbolj zanimivih karnevalov na svetu in tako v dobro družbo velikih karnevalskih mest, kot so Benetke, Rio de Janeiro in New Orleans. Je odlična priložnost ne le za ogled kurentovih obhodov, ki jih je UNESCO uvrstil na seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva, ampak tudi za ogled številnih etnografskih in karnevalskih povork, spoznavanje drugih tradicionalnih ali sodobnih pustnih likov, zabavo v maskah in še kaj. V času Kurentovanja se namreč v okviru Artfesta, Etnofesta in Karnevalfesta zvrstijo številne povorke, pustni korzo, prikazi etnografskih likov, koncerti, plesi v maskah, razstave in še veliko drugega.

CELOTNI PROGRAM KURENTOVANJA 2023